אודותינו

ביה"ס למחול בת דור באר-שבע, הוא ביה"ס מקצועי לאומנות המחול, מן הגדולים בארץ ויחיד מסוגו  באזור הדרום.

המוסד הוקם בשנת 1975 ביוזמתה של הגב' עליזה וולף ובשיתוף שלושה גורמים: עיריית באר-שבע, משרד החינוך והתרבות ואגודת בת-דור ת"א לאמנות המחול. בשנת 1995 נרשם המרכז כעמותה עצמאית.

ביה"ס ממוקם על הציר המרכזי של השכונה, המחברת בין אוניברסיטת בן-גוריון, בית חולים סורוקה והמרכז הציבורי תרבותי של העיר הכולל את בנין העירייה, המשכן לאמנויות הבמה, הקונסרבטוריון העירוני, תיאטרון באר-שבע, וביה"ס גודמן לאומנויות הבמה.

המרכז כולל שישה סטודיו ,אזורי לובי רחבים, כיתת לימוד, ספריה, מרכז פיזיותרפיה וטיפול ברקדנים, חדר מורים, מלתחות ומשרדים.

צוות המורים מורכב ממורים ופסנתרנים בתחומי הבלט הקלאסי, המחול המודרני, ג'אז, תולדות המחול ומוסיקה. המורים לבלט קלאסי הם מורים מוסמכים מטעם האקדמיה המלכותית לונדון R.A.D  או בוגרי בתי ספר במדינות חבר העמים לשעבר.

המורים למחול מודרני, בחלקם כוריאוגרפים בעצמם, מלמדים בשיטות שונות, בדגש על שיטת מרתה גראהם.

בחטיבה הבוגרת מרחיבים את נושאי הלימוד. התלמידים לומדים בנוסף לבלט קלאסי ולבלט מודרני, גם מחול עכשווי בסגנונות שונים, רפרטואר קלאסי ומודרני, רפרטואר להקת המחול קמע, ג'אז, מחול יצירתי, ותולדות המחול, כ – 12 שעורים שבועיים של שעה וחצי כל שעור. כמות זו של שעורים מאפשרת הכשרה  מקצועית של רקדנים היכולים להשתלב  בלהקה  מקצועית עם סיום לימודיהם.

אחד המאפיינים של ביה"ס הוא קידום תלמידים למצוינות והתאמת החומר הנלמד בשעורים מיוחדים המתמחים בטכניקה האופיינית לבנים  או לבנות

חזון בית הספר למחול באר שבע

בת דור ב"ש רואה את תפקידה כמרכז מחול היודע לזהות את הפוטנציאל הגלום בכל תלמיד, ומסוגל לתת תשובה לכל ילד שרוצה ללמוד לרקוד.

בית הספר למחול יפעל בסטנדרטים גבוהים להוראת אמנות המחול, בסביבה חינוכית ומטפחת. אנו שואפים להוביל להעצמה ולפיתוח מצוינות בתחום המחול, בדרך של יצירתיות, התמדה ושאיפה למימוש היכולת של כל תלמיד עד לכדי קריירה מקצועית.

בת דור ב"ש תהווה מרכז להפצת אומנות המחול ותהיה דומיננטית בבאר שבע בפרט ובדרום כולו ככלל.

נקודות ציון בתולדות בת דור באר שבע

1973 מתקיימים  שיעורי מחול לגילאים שונים בבניין בית העם דאז בבאר-שבע. המורים כולם באים מתל אביב וכל הניהול האמנותי והאדמיניסטרטיבי נעשה על ידי בת-דור תל אביב.

1975 נוסד ביה"ס באופן רשמי. בית הספר עובר לבניין ברח' יד ושם 16. בבניין סטודיו תקני אחד חדרי הלבשה ומשרד. מלמדים מחול קלאסי, מחול מודרני וג'אז לילדים, נוער ומבוגרים.

1977 נערכים לראשונה בבת-דור באר שבע  מבחנים לחטיבה הצעירה של האקדמיה המלכותית למחול:  The Royal Academy of Dance

1982 נערכים לראשונה מבחנים לחטיבה הבוגרת ברמה של Elementary של האקדמיה המלכותית למחול Dance The Royal Academy of. מבחנים אלה מיועדים לחטיבה הבוגרת של בית הספר. מכאן ואילך ממשיכים להיבחן ברמות גבוהות נוספות ובת-דור באר-שבע הופך למרכז שבו נערכים המבחנים של  כל ילדי הנגב הלומדים בשיטה זו בחטיבה המקצועית.

1985 נערכים לראשונה בארץ מבחנים של האקדמיה המלכותית למחול  The Royal Academy of Dance בחטיבה המקצועית לבנים. בבת-דור באר שבע לומדים בתקופה זו כ-25 בנים בגילאים שונים. חלק גדול מהם מגיע לבית-הספר בעקבות פעולות איתור ילדים מוכשרים משכונות מצוקה בעיר, במסגרת פרוייקט שיקום שכונות.

1993 שמעון קליכמן, תלמיד בית הספר בן 18, משתתף בתחרות בינלאומית למחול ע"ש  Genee בלונדון וזוכה במדליית כסף. הוא התלמיד הראשון והיחיד בישראל שזכה במדליה בתחרות זאת.

1995 ביה"ס עירוני למחול בת דור באר שבע הופך לעמותת בת דור באר שבע.

1997 עליזה וולף מייסדת בית הספר, פורשת לגמלאות ולניהול בית הספר מתמנה דניאלה שפירא.

2002 בית הספר עובר למשכנו החדש ברחוב השלום 13, באר-שבע. המבנה המפואר מוקם בזכות תרומתם האדיבה של לארי וליליאן גודמן משיקאגו ארה"ב ומחלקת החינוך של עירית באר-שבע בראשותו של אנדריי אוזן.

תמיר גינץ ודניאלה שפירא מקימים את להקת המחול קמע. הלהקה ברובה מורכבת מבוגרי בית הספר ומהווה אופק לתלמידי בת-דור באר שבע. להקת המחול קמע הינה  הלהקה המקצועית הראשונה בבירת הנגב.

2003 עמותת בת-דור באר-שבע ע"ש לארי וליליאן גודמן זוכה ב"פרס באר שבע למצוינות" בתחום אומנות הבמה של אגף הצעירים ברשות רוביק דנילוביץ'.

2006 מוקם המסלול להכשרת רקדנים. מטרת המסלול להקנות כלים טכניים, אומנותיים ואינטלקטואליים לתלמידים כישרוניים לאחר שירות צבאי, שלא זכו להכשרה מתאימה המאפשרת להתמקצע בתחום המחול.

2013 מסתיימת בניית הקומה השנייה של בניין בת דור. "בית קמע ע"ש סברין גודמן" נבנה בזכות תרומה משמעותית נוספת של קרן משפחת גודמן, מפעל הפיס ועיריית באר שבע. עתה עומדים לרשות המרכז 7 סטודיו בהם מתרחשת פעילות ענפה בכל שעות היום.

2014 דניאלה שפירא, מנכ"ל העמותה ומנהלת בית הספר, פורשת לגמלאות לאחר שהובילה את בית הספר להישגים משמעותיים בתחום המחול.

מרב צימנד, מתמנה למנכ"ל העמותה ועומדת בראש המוסד הכולל את בית הספר ואת להקת המחול קמע.

גלי רונן, בוגרת ביה"ס בת-דור באר-שבע ומורה ותיקה בבית הספר, מתמנה למנהלת בית הספר.

2015 אור אבוהב, בוגר ביה"ס בת-דור באר-שבע, רקדן מקצועי בעברו ומורה ותיק בבית הספר, מתמנה למנהל בית הספר.

2019 מרב צימנד פורשת מתפקידה כמנכ"ל העמותה ובמקומה מתמנה עידן אבישר לתפקיד המנכ"ל.